חשוב להשתמש בשירותי אדריכל/ית לצורך בניית ועיצוב בית הכנסת שלכם! אבל האם באמת חייבים אותם או שאפשר להסתדר עם ידידים מבינים? על היתרונות והחסרונות  בכתבה שלפניכם.

רוב האדריכלים שאינם מתעסקים עם בתי כנסת כעיקר, סביר שיסתפקו בתכנון הקירות בלבד אך לא עם הצרכים האמיתיים של בית כנסת, השונים בהרבה מכל מבנה ציבורי אחר בכלל ומבנה פרטי בפרט.

יתרה מזו סביר שאינם מבינים בבירוקרטיה ונהלים של הגשת בקשות ותוכניות ובפרט קידומם מול הגופים העירוניים שהם שונים בגישה וברגישות שיש למבני דת ברשויות המקומיות בשונה ממבנה ציבורי אחר .

לכן אדריכל/ית טובים ומקצועיים שמתמחים בבתי כנסת, בראשונה יוכלו לעזור לכם בהכוונה וסדר הפעולות להגשת בקשות וקידומם עוד לפני שלב התכנון דבר חשוב ויסודי מאוד, לאחר מכן יגיע יתרון חשוב לא פחות שהוא ניצול השטח בצורה הכי נכונה לצרכים שלכם ובהתאם לדרישות.

מומלץ לקחת אדריכל/ית המבינים גם בעיצוב פנים כך שיוכלו ליצור “קונספט” שלם המדבר בשפה עיצובית משותפת והרמונית, הצועד יחד עם המתאר הכללי, הדרישות והצרכים. כיוון שבתי כנסת מלבד חשיבות ניצול השטח בצורה מירבית, מכילים בתוכם לאחר הקמתם שלל גדול של פריטים כגון; ארון קודש (לפעמים אפילו יותר מאחד), בימת תפילה, פרוכות, שלטי הנצחה, ושלטי תורמים, ספריות, נברשות תאורה שכולם צריכים לדבר באותה שפה בצורה הרמונית.

עוד פרט שאין להתעלם ממנו שהוא יתרון עצום, העובדה שאדריכל/ית מתעסקים באופן שוטף עם הרבה בעלי מקצוע שונים ומבינים להפליא בטיב החומרים, כך שיכולים לתת שירותי וליווי ב”קניות” כגון: בחירת עץ וחיפויים לארון קודש האם נכון לשלב פרזול או שיש לבחור סוג עץ לבימה בחירת סוגי בדים לפרוכת איזה יצרן או יבואן צריך בשביל רכישת הנברשות, יעזור בבחירת ריצוף טוב ומתאים ומעל הכל יוודא שהעבודה מתבצעת כפי התכנון.

חסרון יחידי שמצאנו עד עתה הוא שהשירות עולה כסף אך יחד עם זאת  מנסיוננו עם אדריכלים היתרונות עולים בהרבה על ה”חסרון” כיוון שחוסך הרבה זמן (שווה כסף) בשל חוסר ידע ונסיון.

אצלנו תוכלו לקבל המלצות על אדריכלים המתמחים בבניית ועיצוב בתי כנסת